RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Region

Predsjednik Milanović razgovarao s predstavnicima udruga dragovoljaca i veterana HVO-a iz Brčko distrikta u BiH

Izvor: predsjednik.hr

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović razgovarao je danas s predstavnicima udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Brčko distrikta iz Bosne i Hercegovine. Na sastanku su bili predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Hrvatskog vijeća obrane Brčko distrikta, Udruge obitelji branitelja, poginulih i nestalih u Domovinskom ratu Ravne Brčko i Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata „Udruga HVIDR-a Ravne Brčko“, kao i ratni zapovjednik 108. pješačke brigade Hrvatskog vijeća obrane Ravne Brčko.

Izvor: predsjednik.hr

Ratni zapovjednik 108. pješačke brigade HVO-a Ravne Brčko Ivo Filipović podsjetio je na ratni put brigade koja je osnovana u ožujku 1992. u Bosanskom Brodu, ali službeni datum osnutka postrojbe smatra se 11. svibnja 1992. godine pa su za svibanj predsjedniku najavili i svečano obilježavanje osnutka.

Iako je u početku bila sastavljena od Hrvata i Bošnjaka, početkom 1993. godine podijeljena je na 108. pješačku brigadu HVO-a Brčko i 215. motoriziranu brigadu Armije Bosne i Hercegovine.

Izvor: predsjednik.hr

Osim ratnog zapovjednika 108. pješačke brigade HVO-a Ravne Brčko, na sastanku su bili predsjednik Udruge obitelji branitelja, poginulih i nestalih u Domovinskom ratu Ravne Brčko Ivo Anđelović, predsjednik Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata „Udruga HVIDR-a Ravne Brčko“ Mirko Zečević-Tadić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a Brčko distrikta Anto Jerković i nositelj odlikovanja Red hrvatskog pletera Mijo Josipović.

Uz predsjednika Milanovića bio je posebni savjetnik Predsjednika Republike za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.

Izvor: predsjednik.hr

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.