RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijesti

Комуналци чисте улице и ноћу

 

Радници Јавног преузећа „Комунално“ Брчко ових дана су активно  радили на чишћењу града односно одржавању градске чистоће  с обзиром да је  у овом периоду било више културних догађаја и већа концентрација људи у центру града, каже Јелена  Лугоња, асистент директора ЈП“ Комунално“.

„Крајем прошле недеље радили смо комплетно прање градских улица, тако да смо викенд дочекали са уреднијим градом“, истакла је Лугоња.

Према њеним ријечима с обзиром да је за сутра  вече планиран концерт на „Блатуши“ њихов фокус дјењловања  биће усмјерен на тај дио града. Она напомиње да се прање и чишћење градских улица иначе ради редовно, према раније утврђеном плану и приоритетима.

„Ове активности су у склопу планираних активности на чишћењу град и упланиране су у наш годишњи план. Предвиђено  је да ће током љета бити појачана активност на одржавању зелених површина, појачано присуство наших суграђана који живе у иностранству и већи број културних догађаја што све захтијева и већу нашу ангажованост на чишћењу града“, појаснила је Лугоња.

Јелена Лугоња је овом приликом замолила наше суграђане да у овом периоду када је више културних догађаја и појачана концентрација људи  у центру града имају разумијевања за раднике „Комуналног“ предузећа који дио својих послова морају да раде ноћу.

„У овом периоду нисмо запоставили ни наше  друге редовне активности, тако да иако је иза нас био сушан период успјели смо да сачувамо градско зеленило, парк и цвијетне гредице“, каже Лугоња.

Лугоња на крају истиче  да ЈП“Комунално“ располаже са довољнимм бројем људи и потребне механизације за одржавање градске чистоће.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.