RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Резултат вишемјесечне акције: У Бијељини и Зворнику ухапшено једно лице, 15 приведено у полицију

Једно лице је ухапшено по Интерполовој потјерници, а у полицију је доведено 15 лица током појачаних полицијских активности у Бијељини и Зворнику, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

У саопштењу се наводи да су припадници Управе криминалистичке полиције, Управе за организовани и тешки криминалитет, Жандармерије МУП-а и Полицијске управе Бијељина под надзором Окружног тужилаштва у Бијељини спровели појачане активности на подручју Бијељине и Зворника на основу анализе безбједносних појава, а у сврхи одржавања повољног стања безбједности.

У саопштењу се додаје да је приликом реализације планираних активности у просторије Полицијске управе Бијељина доведено 15 лица која су била предмет криминалистичке обраде.

“Прикупљена су одређена сазнања и информације о кривичним дјелима извршеним у ранијем периоду на овом подручју, а једно лице је лишено слободе по расписаној Интерполовој потјерници”, истиче се у саопштењу.

Из МУП-а РС су додали да се наставља рад на расвјетљавању више кривичних дијела на основу прикупљених сазнања.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран изјавио да је полицијска акција у Бијељини и Зворнику резултат вишемјесечног заједничког рада полиције са тужилаштвом у борби против организованог криминалитета.

Извор: БХРТ

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.