RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Počinju 2. Dani dijebetesa

U organizaciji Udruženja “Dijabetičara Brčko” večeras sa početkom u 18 sati počinju 2. Dani dijabetesa BiH sa međunarodnim učešćem koji će okupiti oko 130 učesnika.

Dani dijabetesa će ponuditi raznovrsne teme i predavače iz BIH i regiona koji su prilagođeni osobama sa dijabetesom, članovima njihovih porodica i zdravstvenim radnicima u vidu panel diskusija i radionica. Akademija će trajati naredna tri dana, a edukacije će voditi profesori sa medicinskih fakulteta, doktori medicinskih nauka, magistri farmacije, primarijusi, nutriconisti i medicinske sestre, a sve u svrhu razmjene znanja kako bi osobe sa dijabetesom imale kvalitetnije terapije.

„Razgovarat ćemo i o karcinomu jer su ta dva stanja bolesti itekako povezana jer nažalost kako je to pacijentu kada ima dijebetes i dobije karcinom ili obrnuto pa ih očekuju oblici liječenja. Zbog toga smo izradili priručnik koji će biti predstavljen na akademiji, a tokom ove godine bit će u upotrebi“, rekao je Đorđe Vuković, predsjednik Udruženja „Dijabetičara Brčko“.

Akademija 2. Dani dijebetesa će trajati naredna tri dana, a iz Udruženja „Dijebetičara Brčko“ najavili su da će se zbog velike zainteresovanosti ova akademija u narednim godinama održavati na evropskoj razini koja će okupljati svjetske eminentne zdravstvene radnike.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.