RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Razgovori parlamentarne većine kontinuirani

 

Unatoč činjenici da kolektivni godišnji odmor za parlamentarce u Distriktu traje do kraja ovog mjeseca, kontinuirano se razgovara o prevazilaženju prisutne krize vlasti u Brčkom. Kamen spoticanja i dalje je «Rezolucija o genocidu u Srebrenici», te izgradnja džamije u  užoj gradskoj jezgri.

«Stalni medjusobni razgovori vjerujem pomiču stvari naprijed u odnosu na prije mjesec dana. Moj utisak je da svi svataju da moramo prevazići trenutnu krizu u radu parlamenta, te da su spremi promjeniti «pat poziciju». Naime, očekujem da će se već na narednoj sjednici Skupštine, zakazanoj za deveti septembar, steći svi potrebni uslovi za izjašnjavanje poslanika o prijedlogu «Rezolucije o genocidu u Srebrenici», rekao je dopredsjednik  parlamenta Adem Ribić.

Inače na ovu temu, na danas zakazanom sastanku, će razgovarati i članovi  parlamentarne većine, odnosno predstavnici vladajućih stranaka u brčanskoj izvršnoj i zakonodavnoj vlasti.

 

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.