RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Одржана сједница Владе Брчко дистрикта

Чланови Владе Брчко дистрикта данас су, између осталог, разматрали Извјештај о реализацији програма субвенционисања дијела камата за кредите предузетништву и носиоцима пољопривредних газдинстава за прошлу годину.

С тим у вези је закључено да се правници и стручњаци за финансије изјасне о одредби овог програма на основу које су се финансијске обавезе правиле у претходној, а исплаћивале у текућој години.

Анто Домић, градоначелник Брчко дистрикта каже да овакав начин евидентирања финансијских обавеза више није прихватљив у Одјељењу за пољопривреду па се због тога чека став стручњака о овој одредби.

Током данашњег засједања брчанске Владе, разматран је и Извјештај комисије за процјену радова на објекту спортске сале у мјесној заједници Горњи Рахић приликом чега је констатован застој у овој првој фази радова који су започели у прољеће 2013. године.

Наведено је да се, прије неколико мјесеци, престало са радовима због проблема у којима се извођач нашао, те је сада посао Владе да ријеши овај проблем.

Закључци данас нису донесени, али је мишљење већине чланова извршне власти да уговор са постојећим извођачем треба раскинути и потписати са неким другим ко ће завршити градњу спортске сале.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.