RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Sedamnaest članova BK „Sv. Nikolaj“ Brčko putuje na Hilandar

Kulturno veče „U susret Hilandaru“ održaće se sutra navečer u Domu kulture Brčko, s početkom u 20.00 sati.

Izvršni organizator kulturne večeri „U susret Hilandaru“ je Folklorna sekcija je SPKD Prosvjeta Brčko, a suorganizator je BK „Sv. Nikolaj“ Brčko, rekao nam je Željko Novaković, predsjednik BK „Sv. Nikolaj“.

U okviru kulturne večeri „U susret Hilandaru“ u Domu kulture će nastupiti:

Folklorna sekcija SPKD Prosvjeta Brčko, Crkvena pjevačka grupa „Lira“, Ognjen Okilj, narodni guslar, Aleksa Tutić, amaterski pozorišni glumac, juniorski ansambl SPKD „Prosvjeta“, Predrag Ćirković, kao i 17 poklonika, članova BK „Sv. Nikolaj“ Brčko. Ulaz je slobodan.

Sedamnaest biciklista iz Brčkog će se kretati putem: Brčko- Loznica, Valjevo- Niš- Bugarska- Grčka, a putovanje će trajati sedam dana, kazao je Novaković.

Putovanje na Hilandar dugo 1.000 km je kruna našeg trogodišnjeg postojanja, to je jedno nesvakidašnje putovanje koje nije samo sebi cilj i nije se još desilo u našem gradu da je neko to uspio da postigne, napomenuo je još Željko Novaković.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.