RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Mladi brčaci zainteresirani za „Ljetnu policijsku školu“

U sastavu obilježavanja jubileja „15 godina postojanja Policije Brčko distrikta“ danas je započela, druga po redu, „Ljetna policijska škola“, edukativna radionica za četrdesetak mladih stanovnika Distrikta.

Zainteresirani polaznici ove škole će u dva dana biti upoznati sa zakonskim odredbama koje primjenjuje policija, te pojedinostima iz policijske prakse, kaže glasnogovornik policije Halid Emkić.

Polaznike „Ljetne policijske škole“ na početku rada je pozdravio osobno šef Policije Brčko distrikta, Goran Pisić, i objasnio da je, pored informiranja javnosti o radu policije, cilj radionice da mladi ljudi iz neposredne blizine upoznaju policijsku praksu kako bi se netko od njih odlučio za eventualno policijsko zanimanje.

Sami polaznici ove „Ljetne policijske škole“ jako su zainteresirani za nova saznanja, a među prvim pitanjima su im bila kada će Policija raspisati natječaj za nove poslove policajaca.

Policija Brčko distrikta će obilježavanje 15. godišnjice svoga osnivanja nastaviti nizom drugih sadržaja, a među glavnim svakako je svečana akademija, koja će biti upriličena tim povodom 22. rujna u brčanskom Domu kulture.

ljps 2 ljps 3 ljps 4

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.