RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

СП: Расправа о Сребреници добро режирана представа

Скупштинска већина је на синоћној сједници постигла договор о деблокади рада Скупштине која је трајала преко три мјесеца, а узрок је био „Резолуција о геноциду у Сребреници“. Све активности Скупштине су биле блокиране а Влада није радила на животним питањима грађана.

Али требало је да се одигра представа за народ у смислу да Срби неће ни под којим условом гласати за резолуцију док ће на другој страни Бошњаци гласати за исту.

Послије тромјесечног натезања и нерада институција, увидјевши да су овом блокадом прије свега угрожени њихови лични интереси и послови, по занимању Срби и Бошњаци доносе закључке о приоритетним задацима Владе које у наредном периоду треба да покрену , што показује да за ове три године нису урадили готово ништа по тим питањима, од запослења просвјетних радника и других упражњених позиција у институцијама Брчко дистрикта, од стварања бољих услова у здравственом систему , а сами су својим одлукама здравство довели до колапса, затим израда пројеката водоснабдијевања што ће рећи да их нема и других приоритета који су до сада требало да су покренути и рјешени:

Али, овај напрасно им је прорадила савјест и брига о грађанима Брчко дистрикта , тако што су Срби из позиције код гласања о Резолуцији о геноциду у Сребреници били уздржани , значи нису гласали против, а већина Бошњака из позиције је такође била уздржана што значи да нису гласали за резолуцију .

Требало је и једним и другим да три мјесеца буду велики Срби и велики Бошњаци , да би на синоћној сједници постали мали и једни и други.

Ову представу могли су одиграти и прије три мјесеца и тако омогућити да институције нормално раде свој посао , али и ова блокада коју Скупштинска већина није ријешила још прије три мјесеца биће им алиби за све неуспијехе и катастрофално стање у свим институцијама и сегментима живота у Брчко дистрикту.

Надамо се да грађани виде и разумију шта је на сцени и позивамо их да добро размисле како живе, што је све обећано, а шта урађено и каква је перспектива свих нас уз овакве политичке структуре које су на власти.

 

Информативна служба ОО СП Брчко

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.