RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Takse od 15.000 maraka umanjile broj žalbi na tendere

Promjene koje su u državnom Zakonu o javnim nabavkama precizirale, uplate visokih novčanih iznosa kao preduslova za podnošenje žalbi, na dodjeljene tendere  u mnogome je umanjilo njihov broj i osiguralo brže okončanje cijelog procesa.

«Ove promjene pozitivno su se odrazile i na realizaciju kapitalnog budžeta i u Distriktu, jer je primjerice realizacija kapitalnih projekata u julu ove godine, u odnosu na isti mjesec 2014,  veća za 30 posto. Uveliko tome su doprinijele i izmjene Zakona o javnim nabavkama BiH, u koji su ugradjene visoke takse za podnošenje žalbi, koje se ne vraćaju podnosiocu, ukoliko drugostepena komisija, procjeni da su one neosnovane» rekla je šefica resornog  pododjeljenja u vladi Alma Kaloper.

Inače propisana visina takse za podnošenje žalbe kreće se od 500 do 15.000 maraka zavisno od visine tendera na koji se žalba ulaže.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.