RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Promocija knjige “U vrtlogu rata” Džemile Mukić večeras u Domu Islahijeta Brčko

Promocija knjige “U vrtlogu rata” autorice Džemile Mukić, održaće se večeras s početkom u 19.00 sati u Domu Islahijeta Brčko. U predstavljanju knjige učestvuju: mr. Muhamed S. Mujkić, Ernad Osmić, prof. bosanskog jezika, Suvad Alagić, novinar i Bajro Jukić-Čičak, kantautor.

“Ovo je jedan od prvih pokušaja da se značajnije ukaže na sudbinu izbjeglica. Dosad su se knjige mahom bavile zločinima i sličnim temama, a ovdje je baš detektirano to pitanje. Pošlo se od one Tolstojeve maksime gdje on kaže- Sve porodice su slične na isti način, a svaka nesretna porodica je nesretna porodica na svoj način”, kazao je uoči promocije mr. Muhamed Mujkić, urednik knjige i predstavljač.

Ovo je jedna istina šta se sve u ovom gradu dešavalo tih tužnih i teških godina rata i izbjeglištva. Moja je poruka da se ne zaboravi, a pogotovo da se ne zaborave svi oni koji su dali svoje mlade živote za našu slobodu, kazala je za Radio Brčko Džemila Mukić, autorica knjige “U vrtlogu rata”.

Promociju zajednički organiziraju: Organizacija porodica šehida i poginulih boraca, Organizacija ratnih vojnih invalida, Udruženje dobitnika Zlatnog ljiljana, Jedinstvena organizacija boraca, Udruženje demobilisanih boraca i BZK “Preporod” Brčko distrikt BiH.

Svi zainteresirani za ovaj kulturni događaj su dobro došli, stoji u pozivu organizatora.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.