RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijesti

СДП изразио огорчење одбијањем Резолуције

 

Ванредна сједница Скупштине дистрикта  требала  је да послужи као алиби владајућој структури како би одбила „Резолуцију о геноциду у Сребреници“ коју је Социјалдемокртска партија предложила у дневни ред“, изјавио је данас на конференцији за новинаре  Есад Атић, шеф посланичког клуба СДП БиХ  у Скупштини дистрикта.

Према његовим ријечима Општинска организација СДП БиХ  Брчко дистрикта БиХ  изражава  своју огорченост нељудским и неморалним потезима власти око усвајања  „Резолуције о геноциду у  Сребреници.

Атић је на конференцији за новинаре    која је сазвана по питању актуелне политичке ситуације  са освртом на Ванредно засиједање Скупштине дистрикта и неусвајање резолуције,  истакао да  се сједница скупштине одвијала  у касним ноћним сатима како јавност не би могла бити у потпуности  информисана.

Како је рекао  ради се о оправдавању нечега што се не може оправдати- „да се не гласа за резолуцију прије свега од СДА, СББ и њихових  сателита Странке за БиХ и независних посланика Мујкић и Дачај“, навео  је Атић.

Атић је нагласио да је „на сцени  група  корумпираних   политичких субјеката и појединаца који су ради личних интереса у стању продати све што је људско“.

„Одбијање Резолуције о геноциду у Сребреници представља опасност и призивање новог злочина можда и овдје у Брчком“, упозорио је Атић.

Он је на крају истакао да ће копије са поменуте Ванредне сједнице Скупштине дистрикта уручити удружењима Сребреничана, организацијама које се баве људским правима у БиХ, међународним организацијама, члановима  предсједништва БиХ и вјерским заједницама у БиХ.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.