RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Бранкица Михајловић пласманом на Олимпијске игре, у Брчко донијела дашак Бразила

Женска одбојкашка репрезентација Србије освајањем  сребрне медаље на Свјетском купу завршеном прије три дана у Јапану, остварила је сјајан резултат будући да друго мјесто значи и пласман на Олимпијске игре у Рију.

Огроман допринос сад већ другом узастопном пласману на највећу смотру спортиста, дала је примач српске репрезентације, двадесетчетворогодишња Бранкица Михајловић, из Брчког, која је на турниру у Јапану изабрана у идеалну седморку.

« Заиста сам пресрећна што у свој град, својој породици и свима онима који цијене ово што ја радим, доносим медаљу. Ми смо постигле изванредан резултат, јер бити други испред једне Русије, Сједињених Америчких Држава, чак и Јапана заиста је велико постигнуће. Мој избор у прву седморку пада у други план, јер је то резултат тимског рада. Одиграти 11 утакмица и остварити 10 узастопних побједа за петнаестак дана могу само репрезентације које су квалитетне и које су одлично вођене од стране стручног штаба предвођеног селектором Терзићем. Треба се захвалити и комплетној одбојкашкој организацији на условима који нам омогућавају да остварујемо високе резултате» прича нам Бранкица у свом родном граду, док јој бројни суграђани прилазе и честитају на успјеху.

Бранкица са одушевљењем прича о пласману на олимпијаду у Рију у коме је прије двије године са екипом Унилевер освојила шампионску титулу. Тај велики и прелијепи град памти по лијепим стварима.Вјерује да ће тако бити и догодине на крају Олимпијских игара.

«Иако сам била учесник Олимпијских игара у Лондону, убјеђена сам да ћемо се из Рија вратити уздигнутог чела. Имамо заиста сјајну екипу и зато једва чекам да се вратим у Рио. Већ сам причала са некадашњим саиграчицама и тренерима и они се исто као и ја радују поновном сусрету.Вјерујем да ће Бразилци направити спектакл» озареног лица нам казује најбољи примач Свјетског купа.

У разговору нисмо заобишли ни очекивања ове сјајне обојкашице од предстојећег Европског првенства које ће се 26. септембра до 4. октобра одржати у Холандији и Белгији. Бранкица Михајловић је и ову прилику искористила да се подсјети првенства прије двије године на коме је српска репрезентација освојила четврто мјесто.

« Вјерујем да ћемо ове године направити корак напријед и бити међу екипама које ће дијелити медаље јер имамо све предуслове да то и остваримо. Посебно сам оптимиста послије резултата у Јапану који нам је дао додатну дозу самопоуздања да можемо да направимо бољи резултат, а то за мене значи играње у финалу» оптимистички казује Бранкица Михајловић.

Ова весела дјевојка и сјајна одбојкашица још нам је причала о навијачима из Јапана који су , ваљда због тога што је посљедњу сезону провела у тој далекоисточној земљи, завриједила њихову пажњу што се могло примјетити и током телевизијских преноса.

Њене обавезе нису нам омогућиле да попричамо о предстојећој сезони у турском Фенербахчеу. Познавајући ову одличну одбојкашицу , али и још бољу младу особу, не сумњамо да ће, како са Европског првенства, тако и из Истамбула, уз име Бранкице Михајловић стизати позитивне информације.

То Бранкица свакако заслужује јер то показује својим односом према дресу репрезентације Србије, али и клупским обавезама. Да је то тако потврђују стални контакти са званичницима и одбојкашицама из свих клубова чије је дресове носила током досадашње, шампионским пехарима, обиљежене каријере.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.