RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Stručni simpozijum anesteziologa

Više od 100 anesteziologa članova udruženja Republike Srpske, ali i anesteziologa iz Tuzle, Čelića, Srebrenika Orašja i Dervente prisustvovali su dvodnevnom simpoziju na temu:koagulacija, hemostaze i trombo-emboliske komplikacije, koje je upriličilo Uduženje anesteziologa Republike Srpske, a domaćin mui je bilo Odjeljenje za zdravstvio brčanske vlade.

«Sve se odvijalo u sklopu našeg  godišnjeg sastanka, u okviru kojeg obavezno imamo i stručni simpozij. Ovoga puta mi je izuzetno zadovoljstvo što su na pomenute teme izlagali eksperi, njih 11, iz Slovenije, Srbije i BiH» rekao je predsjednik Udruženja anesteziologa RS-a primarijus dr Milan Švraka.

Šefica resornog odjeljenja u vladi Distrikta, primarijus doktorica anesteziolog Andja Nikolić je sa posebnim zadovoljstvom istakla da je ovo bila sjajna prilika za sve brčanske ljekare da se upoznaju sa najnovijim dostignućima u ovoj oblasti.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.