RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Sutra počinje novi sustav naplate parkinga kod Bolnice

Foto: Gorana Antić

Novi sustav naplate parkinga kod brčanske Bolnice stupa na snagu od sutra 15. svibnja s početkom u 7 sati, a za sve korisnike ovog parkinga prva dva sata su besplatna.

„Odluka o izmjeni cjenovnika naplate parkinga s rampom kod Bolnice Brčko distrikta od strane Javnog poduzeća „Putevi Brčko“, a na koji je suglasnost dala Skupština Distrikta, stupa sutra na snagu. Parking će se plaćati na način da su prva dva sata besplatna, a nakon toga svaki sat parkiranja naplaćivat će se po jednu konvertibilnu marku“, kazao je Mato Itrić zamjenik ravnatelja JP „Putevi Brčko“.

Foto: Gorana Antić

Do kraja ovog tjedna u funkciji bi trebala biti i rampa koja je postavljena na ulazu na ovaj parking, a do tada će prema riječima Itrića kontrolor vršiti provjeru naplaćivanja parking karti. On je napomenuo kako svim korisnicima usluga parkiranja koji posjeduju stanarske parking karte, iste neće važiti i za ovaj parking kao do sada, te da će i oni nakon dva besplatna sata, morati platiti parking po novom cjenovniku. Također, važno je napomenuti da se i za ovaj parking može kupiti godišnja karta po cijeni od 100 KM.

Iz Javnog poduzeća „Putevi Brčko“ podsjetili su da se parking karta može kupiti putem sms poruke, na kiosku ili putem parkomata koji se nalazi na samom parkingu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.