RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoMagazin

„Боснаплод“креће у нове развојне пројекте

Замјеник градоначелника Брчко дистрикта Есед Кадрић разговарао је данас са менаџментом Приватног предузећа „Боснаплод“. Представници ове фирме која је недавно за 6 милиона КМ добила новог власника упознали су замјеника градоначелника са тренутним активностима које се у овој фирми воде на оживљавању производње. Директор “Боснаплода” Един Салихбашић нагласио је овом приликом да је фирма касно аквизирана и ту смо, како је рекао, изгублили пуно времена. Чекали смо дуго и на рјешење о приватизацији, рекао је такође он. Међутим, иако смо касно кренули у откуп шљиве за десетак дана кампање успјели смо да остваримо сарадњу са 90 коопераната и откупимо шљиву за 100.000 КМ.
„Ми сада тренутно радимо на санацији објеката. Наша визија је амбициозна али и остварљива. Имамо шансу да развијемо постојећи асортиман и да уђемо у нове развојне пројекте. Сада радимо на преради полупроизвода, а наш циљ је финализација односно производња властитих производа који ће се наћи на полицама домаћих и страних тржних центара. Планирали смо да око 70 одсто производње иде у извоз, каже директор „Боснаплода“ Един Салихбашић.
Он такође каже да ће се ићи на проширење асортиманске структуре производа и отпочињање откупа јагоде, малине и шумских плодова /боровница, шипурак и дрењак уз остало/.
У идућој години план откупа је 6,5 хиљада тона воћа у што ће бити уложено 7 милиона КМ, а укупан промет требао би бити 16 милиона КМ.
Замјеник градоначелника Есед Кадрић је нагласио да ће Влада својим мјерама пратити развојни пут „Боснаплода“ који би требао бити генератор развоја пољопривреде на нашем подручју.
„Влада ће створити услове за несметано кориштење 127 хектара земљишта које ова фирма држи под закуппом, а такође обезбједићемо нове површине које ће моћи користити у наредном периоду, истакао је замјеник градоначелника Есед Кадрић.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.