RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Potpisan „Sporazum o jačanju policijske saradnje između F MUP i Policije Brčko Distrikta BiH“

Ceremonija potpisivanja „Sporazuma o jačanju policijske saradnje između Federalnog Ministarstva unutrašnjih poslova i Policije Brčko distrikta BiH“ održana je se danas u prostorijama Policije Brčko Distrikta.

Sporazum su potpisali ministar Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (FMUP), Aljoša Čampara i šef Policije Brčko Distrikta, Goran Pisić.

„Za Policiju Brčko Distrikta značenje ovog sporazuma je veliko zato što generalno mi jesmo mala policijska agencija koja nema logistiku i podršku kakvu ima Federalna uprava policije“, kazao je Pisić. Mi imamo saradnju sa F MUP, isto kao i sa kantolanim ministarstvima, ali u tim nekim određenim segmentima gdje bismo trebali da primjenjujemo neko znanje i iskustvo koje Federalna uprava policije ima, ovaj sporazum će olakšati taj put, naznačio je Pisić.

„Mi smo jedan ovakav sličan sporazum, otprilike na istim osnovama, potpisali i sa MUP-om RS-a, prije nekih dva mjeseca. Osnovni motiv, cilj i značenje ovoga sporazuma je jačanje kapaciteta, odnosno razmjene podataka, informacija i iskustava u pravljenju eventualno zajedničkih timova na rješavanju određenih krivičnih djela.“, kazao je Čampara.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.