RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijesti

Осам амбасадора посјетило дистрикт

Брчко дистрикт   данас  је посјетило осам амбасадора европских земаља  у БиХ који су  присуствовали  презентацијама Владе дистрикта  о темама –  „Поплаве у Брчко дистрикту 2014.године“, „Чишћење ријеке Саве“ ,  презентацији „Нацрта закона о пословним зонама“ и „Инвестирај у Брчко“.

Градоначелник дистрикта Анто Домић је након састанка са амбасадорима  рекао да је разговарано о ономе шта је Брчко дистрикт учинило након прошлогодишњих поплава, те о привредним потенцијалима.

„Амбасадорима смо представили и неке кључне ствари значајне за дистрикт, а то је пловност ријеке Саве и одржавање пловности Саве, стварање услова за пуни капацитет рада „Луке Брчко“, као и могућност инвестирања у дистрикт и  изградња  индустријских зона“, истакао је Домић.

Домић је нагласио да су амбасадори подржали пут и начин рада  којим иде дистрикт. Прије свега   користећи  постојећу добру повезаност и путну комуникацију, довољно квалификовану радну снагу и подршку која се даје из Буџета  која је кључна  за привлачење страних инвеститора уз сигурно правно окружење.

Према његовим ријечима  циљ  је био  представити  могућности дистрикта,  а сваки инвеститор проналази свој интерес јер, како је рекао, они поред тога што имају капитал и инвестирају, да би производили код нас, морају имати добар пласман.

„ Наша класика је, а то смо прецизирали и у стратегији равоја – пољопривреда, прехрамбена индустрија, услужна дјелатност, мала и средња предузећа у области металургије, дрвопрерађивачка дјелатност  и очекујемо да ће инвеститори из страних земаља наћи простора овдје, прецизирао је градоначелник Домић.

210915 BRCKO- ambasadori na sastanku sa delegacijom Distrikta

Амбасадор Србије у БиХ Станимир Вукићевић је  говорећи о прошлогодишњим поплавама које  су  задесиле земље региона изјавио да је данас подвучена линија шта је све било и шта је урађено и исказали потребу да се то више не деси.

„ Исказали смо потребу да имамо заједничко тијело и заједничке разговоре око регулације и управљања водама“, подвукао је Вукичевић наглашавајући солидарност међународне заједнице са земљама погођеним поплавама.

Амбасадор Словачке Републике Јан Пшеница каже да је импресиониран данашњим презентацијама из којих се види да руководство дистрикта има конкретне планове за даљи развој дистрикта.

„ Током наредних недеља размотрићемо конкретне приједлоге и обавијестити пословне људе из Словачке да овдје постоји могућност за сарадњу и улагања . Чули смо да дистрикт има потенцијал у области инфраструктуре, пољопривреде, прехрамбене индустрије и трговине и транспорта има добар положај и ми ту видимо предност дистрикта, нагласио је амбасадор Пшеница.

Сусрету са представницима власти дистрикта и презентацијама у градској Вијећници  присуствовали су  амбасадори Чешке, Црне Горе, Хрватске, Мађарске, Македоније, Словеније, Србије и Словачке.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.