RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Svijet

New York Times objavio nove informacije o pogibiji iranskog predsjednika

Foto: Tanjug/AP

Predsjednik Irana Ebrahim Raisi (63) i ministar inostranih poslova Hosein Amir Abdolahjan poginuli su u nedjelju u padu helikoptera koji je nastao kao posljedica “tehničkog kvara” saopštili su iranski državni mediji, prenosi New York Times.

Helikopter koji se srušio dok je prevozio iranskog predsjednika i ministra spoljnih poslova nije imao uključen signalni sistem ili nije posjedovao takav sistem, rekao je turski ministar saobraćaja Abdulkadir Uraloglu, prenosi američki medij.

Podsjećanja radi, iranski predsjednik Ebrahim Raisi (63) stradao je u helikopterskoj nesreći koja se u nedjelju dogodila u pokrajini na granici s Azerbejdžanom.

To je utvrđeno nakon jednodnevne potrage danas je utvrđeno da su osim šefa države poginuli i šef diplomatije Hosein Amir-Abdolahijan i još sedam ljudi u letjelici.

Izvor: Nezavisne

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.