RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Министри Кошарац и Кацир о унапређењу економске сарадње БиХ и Републике Турске

Фото: БХРТ (Х.С.)

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Босне и Херцеговине и министар спољне трговине и економских односа БиХ Сташа Кошарац разговарао је данас у Сарајеву са министром индустрије и технологије Републике Турске Мехметом Фатих Кациром о јачању економске и привредне билатералне сарадње.

На састанку је истакнуто да важећи билатерални уговори и Споразум о слободној трговини између Босне и Херцеговине и Републике Турске представљају предност и добар основ за унапређење спољнотрговинске размјене на обострану корист.

Министар Кошарац информисао је министра Кацира о оснивању и развоју слободних зона у Републици Српској, те о капацитетима постојећих слободних зона у Федерацији БиХ. Турска страна изразила је заинтересованост и спремност на разговоре са институцијама Републике Српске о њиховој директној укључености у организацију слободних зона и привлачење иностраних инвеститора. С тим у вези, наглашено је да су енергетски сектор, туризам, металска и аутомобилска индустрија од посебног интереса за инвеститоре из Републике Турске.

Министар Кацир и делегација Министарства индустрије и технологије Републике Турске прихватили су позив министра Кошарца да наредне године учествују на значајним међународним самитима и конференцијама у Републици Српској, укључујући Балкан Солар Самит у Бањалуци, Самит енергетике у Требињу, те Јахорина економски форум, саопштено је из Министарства спољне трговине и економских односа Босне и Херцеговине.

Кацир, који поводом учешћа на 13. Сарајево Бизнис Форуму борави у једнодневној званичној посјети Босни и Херцеговини, одржао је раније данас састанке с министром вањских послова Босне и Херцеговине Елмедином Конаковићем, министром комуникација и промета Босне и Херцеговине Едином Фортом, са министрицом цивилних послова Дубравком Бошњак.

Одржао је и састанке са привредницима и представницима међународних компанија и медија.

Извор: БХРТ

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.