RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

U toku uplate novca za bajramske kurbane u “Merhametu” Brčko

Humanitarno udruženje građana Bošnjaka „Merhamet“ Brčko trenutno sprovodi akciju prikupljanja novčanih sredstava za nabavku kurbanskog mesa koje će biti podijeljeno građanima u stanju socijalne potrebe nakon Kurban bajrama. Ovogodišnja uplata iznosi 400 KM.

„Novac prikupljamo svakim radnim danom u prostorijama Merhameta u Gornjem Rahiću i vikendom u mjesnim zajednicama Stari Rasadnik i Ivici. Zadovoljni smo trenutnim odzivom građana i nadamo se da ćemo ispuniti naš cilj“, rekao je Suvad Alagić, predsjednik Merhameta te je dodao da su prošle godine prikupili oko 50.000 KM.

Prema njegovim riječima prošle godine je uz pomoć povjerenika u mjesnim zajednicama podijeljeno 1.250 kurbana te je provedena propisana procedura i izabran ponuđač za ovu godinu koji je certificirani proizvođač kurbanskog junećeg mesa i koji posjeduje halal certifikat. Uplata za nabavku kurbanskog mesa trajat će do 15. juna ove godine.

„Tokom sljedeće sedmice izvršit ćemo i novu podjelu humanitarnih paketa koji se sastoje od kućnih potrepština ukupne vrijednosti oko 4.500 KM“, dodao je Alagić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.