RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Udes kod Laktaša: Gorjeli kamioni i benzinska pumpa

Foto: ATV

Vozač kamiona jutros je izgubio kontrolu nad vozilom na magistralnom putu Banjaluka-Klašnice, udario u kamion koji je bio parkiran pored benzinske pumpe, nakon čega je taj parkirani kamion udario u objekat pumpe.

Buknuo je požar u kome su potpuno izgorjeli kamioni, a zahvatio je i dio benzinske pumpe.

Prema još nepotvrđenim informacijama, u parkiranom kamionu nije bilo nikoga, i povrijeđena je samo jedna osoba.

Požar je ugašen, a saobraćaj na ovom dijelu puta je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce dok se ne završi policijski uviđaj.

Zbog dva kamiona koja su se zapalila, potpuno je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Banjaluka-Klašnice, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

U toku je gašenje i policijski uviđaj, a sva vozila iz pravca Banjaluke preusmjeravaju se tzv. starim putem, kod Roguljića do Klašnica.

Ova dionica je prohodna iz pravca Klašnica prema Banjaluci.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.