RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

У брчанском Пододјељењу за социјалну заштиту врши се запримање документације нових пензионера

У Пододјељењу за социјалну заштиту – Центар за социјални рад, Одјељења за здравство и остале услуге Владе Брчко дистрикта тренутно се врши запримање документације за пензионере који се први пут евидентирају за испуњеност услова за исплату једнократне новчане помоћи у 2024. години.

Шеф Пододјељења за социјалну заштиту – Центар за социјални рад,  Наташа Стевановић каже да се до 30. августа у овом пододјељењу врши запримање нових докумената оним пензионерима који се први пут евидентирају у базу података за једнократну новчану помоћ за пензионере у 2024. години.

„Од њих се очекује да доставе копију рјешења пензије, копију задњег запримљеног чека пензије, копију текућег рачуна и копију личне карте док су страни пензионери који су евидентирани у прошлој и претходним годинама дужни донијети потврду из банке о висини пензије“, појаснила је Стевановић.

Према њеним ријечима, у овом пододјељењу, између осталог могу се извршити провјере претходно евидентираних пензионера за једнократну новчану помоћ у 2024. години са мјестом пребивалишта у Брчко дистрикту.

„Те провјере се врше због могућности промјене њихових текућих рачуна или корекцју износа пензија достављањем задњег чека пензије“, истакла је Стевановић.

Евидентирање нових пензионера врши се у службеним просторијама Пододјељења за социјалну заштиту – Центар за социјални рад у Дистрикту сваким радним даном од осам до 13 часова.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.