RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Kadeti MOK “Jedinstvo” Brčko šampioni BiH

Foto: Stjepan Bogutovac

U okviru ovogodišnjeg kadetskog prvenstva, koje je organizovao Odbojkaški savez BiH u konkurenciji muških ekipa bilo je 10 klubova u takmičarskoj sezoni 2023./2024. Među ovih 10 klubova bio je i MOK „Jedinstvo“ Brčko. Nastup kadeta je veoma bitan, s obzirom da se seniorska ekipa, nažalost preselila iz Premijer lige u niži nivo takmičenja, jer su sezonu završili na pretposljednjem mjestu sa 11 bodova. Teret i ovih osvojenih 11 bodova je pao na ruke juniorske ekipe koja je igrala protiv odbojkaša iskusnijih od mladih Brčaka. Unatoč ispadanja seniora iz lige, oko kluba su i dalje okupljeni istinski zaljubljenici i entuzijasti kao što su treneri Miloš Mitrović i Boško Mihajlović, koji su nastavili trenirati mladu ekipu, sačinjenu uglavnom od odbojkaša kadetskog uzrasta.

Kad je riječ o kadetima, odnosno radu sa mladim odbojkašima Jedinstva trenerskom dvojcu je pomagao i legenda brčanske odbojke Mirsad Elezović, koji je svojim iskustvom, te konkretnim savjetima doprinio uspjehu kadeta i u završnici državnog prvenstva gdje su bili najbolji. Inače domaćin prvenstva je bio HOK „MAGIC ICE DOMALJEVAC“.

O organizaciji i domaćinstvu HOK „Magic Ice Domaljevac” Boško Mihajlović je rekao sve najbolje, jer su bili odlični u svim elementima organizacije. Što se takmičarskog dijela na prvenstvu tiče, obje odigrane utakmice su završile rezultatom 3:0 za brčanske mlade odbojkaše: MOK „ Jedinstvo“ Brčko – OK „Ljubinje“ 3:0 i u finalu MOK „Jedinstvo“ Brčko – OK „Modriča Novoprom“ 3:0. U utakmicI za 3. mjesto: OK Ljubinje-HOK „ Magic Ice Domaljevac“ bili su bolji gosti pobjedivši 3:0.

Za MOK „Jedinstvo“ Brčko igrali su i ponijeli laskavu titulu Kadetskog Prvaka BiH za sezonu 2023./2024. godina sa pobjedničkim peharom i zlatnim medaljama: Haris Hasičević najbolji igrač kadet na prvenstvu, te Anil Isić, Mahir Martinović, Haris Pezerović, Vuk Andrić, Timur Mujanović, Filip Pekić, Osman Džuzdanović, David Stjepić, Miloš Vuković, Nikola Pekić, Srđan Kalas, Danilo Gavrić, Davud Kopčalić i Mahir Mešić. Treneri: Boško Mihajlović i Miloš Mitrović.

Autor: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.