RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Elektroprivreda RS: Neće biti problema u elektrosnadbijevanju

Na kolegijumu direktora “Elektroprivrede Republike Srpske” konstatovano je da snabdijevanje krajnjih korisnika strujom teče po planu i da uprkos lošoj hidrološkoj godini neće biti problema.

Na kolegijumu, koji je juče održan u prostorijama Rudnika i termoelektrane /RiTE/ “Ugljevik”, uprava Matičnog preduzeća upoznala se sa remontnim aktivnostima u RiTE “Ugljevik”, koji se odvija po planu i u predviđenim rokovima.

Iz “Elektroprivrede RS” saopšteno je da je na kolegijumu direktora razmatrana aktuelna situacija u svim preduzećima u sklopu Holdinga.

“Remontne aktivnosti se sprovode po unaprijed donesenom planu i za sada nema poteškoća u njihovoj realizaciji. Nakon završetka remonta RiTE `Ugljevik` sljedeći je na redu RiTE `Gacko`”, navodi se u saopštenju.

Iz ERS-a su dodali da su razmatrani detalji u vezi sa potpisivanjem novog kolektivnog ugovora sa Sindikatom.

“Raspravljano je i o stanju distributivne mreže, investicionom ciklusu koji sprovodi ‘Elektroprivreda’, poteškoćama sa kojim se susreću u radu”, ističe se u saopštenju.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.