RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Milić tokom posjete Stevandića istakao da su dogovori povodom krsne slave grada uvertira pred Svesrpski sabor

U kraćoj radnoj posjeti Brčkom, tokom minulog dana boravio je Nenad Stevandić, predsjednik Narodne Skupštine Republike Srpske. U razgovoru s domaćinima, predsjednikom Skupštine Distrikta Sinišom Milićem i šefom Kancelarije Republike Srpske u Brčkom Bojanom Karaćem, je još jednom naglašen značaj Distrikta kao kondominijuma, odnosno teritorije koja je sastavni dio oba BH entiteta.

„S obzirom na svoj status, Brčko u svakom slučaju jeste i dio Republike Srpske i kako ovdje obilježavamo Dan Republike Srpske i sve značajnije datume, red je da se zna da i Brčko participira u svim tim procesima u vezi sa danima ujedinjenja pa i današnjim ujediniteljskim Saborom“, istakao je pored ostalog Stevandić.

Podsjećajući na tekst Konačne arbitražne odluke, predsjednik ovdašnje Skupštine Siniša Milić, je naglasio da je jako važno da Brčko ne bude zaobiđeno u svim ovim procesima.

„Moram reći da je Brčko dio svih tih procesa, što donekle pokazuje i činjenica da smo nedavno u vezi sa krsnom slavom grada okupili sve srpske političke partije i to je možda, s naše strane još jedna uvertira za Svesrpski sabor, koji se danas održava u Beogradu“, naglasio je Milić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.