RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Nastavak rada Savjeta za bezbijednost saobraćaja veoma važan za prevenciju saobraćajnih nesreća u Distriktu

Broj smrtno stradalih u saobraćajnim nesrećama na području Distrikta tokom prošle  godine  veći je za jedanaest onih sa smrtnih ishodom u odnosu na broj stradalih tokom 2022 godine. Činjenica je to unatoč svim medijskim kampanjama¸ preventivnim i represivnim mjerama koje je u ovom segmentu poduzimala brčanska Policija.

„Ono što smo mi preduzimali davalo je rezultate u nekim segmentima kad je saobraćaj u pitanju. Ovdje moram naglasiti da je tek ove godine uspostavljen Savjet za bezbIjednost koji duži niz godina nije djelovao, odnosno radio, pa je za očekivati da ćemo u narednom periodu imati i dodatnih aktivnosti u ovom segmentu“, rekao je šef Policije Distrikta Goran Pisić, dodavši da će to biti one aktivnosti na koje je ranije ukazivano, a na koje ne mogu utjecati službenici Policije Brčko distrikta BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.