RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Svijet

Град Тила на југу Мексика расељен због насиља нарко банди

Фото: EPA-EFE/Ivan Villanueva
Хиљаде становника напустиле су мали град Тила на југу Мексика, бјежећи због интензивне тродневне опсаде наоружаних нарко банди, а владине трупе сада патролирају празним улицама.

Сви становници Тиле, око 4.000 људи, побјегли су из града, а поједини су државним аутобусима стигли до оближњих склоништа.

У Тилу је током ноћи 4. јуна дошло на десетине тешко наоружаних људи камионима и почели су да пуцају на куће и предузећа и да пале зграде, рекли су свједоци за Ројтерс.

Насиље у Тили трајало је три дана, до 7. јуна, када је стигла војска.

Државни органи су саопштили да је распоређено око 5.000 војника у том граду, а да је шест осумњичених приведено.

Поједини становници рекли су за Ројтерс да су многи од нападача имали маске на лицу, да су изгледали као да су малољетни и да су пљачкали продавнице, палили аутомобиле и покушали да упадну у куће.

Многи мексички градови опустјели су након насиља нарко банди, а становници траже азил у САД.

Извор: РТРС

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.