RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Brčko: Počinje rekonstrukcija Bulevara mira

Foto: JP "Putevi" Brčko

Javno preduzeće „Putevi Brčko“ danas započinje pripremne radove na rekonstrukciji dijela Bulevara mira od kružne raskrsnice „Kuglana“ do hotela Jelena, a ukupna vrijednost radova iznosit će oko 470.000 KM.

„Rok trajanja radova je 90 dana, a sanacija podrazumijeva zamjenu habajućeg sloja asfalta na kolovoznoj konstrukciji sa mjestimičnom zamjenom tamponskog sloja i bitonosivog sloja. Radit će se i zamjena ivičnjaka kao i rigola te sanacija trotoara sa desne strane od kružne raskrsnice prema hotelu, a tokom izvođenja radova saobraćaj neće biti obustavljen,  a odvijat će smanjenom dinamikom naizmjenično kolovoznim trakama“, pojasnio je Jasmin Mešić, zamjenik direktora JP „Putevi“ Brčko“.

JP „Putevi“ Brčko trenutno izvodi radove i na sanacijama više sporednih i glavnih puteva, a za ove namjene je izdvojeno oko 4 miliona KM.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.