RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
SportSvijet

EURO 2024: Danas na rasporedu tri utakmice

Foto: EURO 2024

Nakon što je Njemačka sinoć svladala Škotsku s visokih 5:1 na otvorenju, Europsko prvenstvo se danas nastavlja s tri nove utakmice.

U grupi A, Mađarska se sastaje sa Švicarskom i taj meč se igra s početkom u 15 sati u Kölnu. Blagi favorit je Švicarska, ali Mađarska nije bez šansi posebno iz razloga što ova selekcija u posljednje vrijeme bilježi veliki uspon.

S obzirom da mnogi misle kako će prvo mjesto u ovoj grupi biti rezervirano za Njemačku, današnji duel nosi veliku važnost jer bi možda u konačnici mogao odrediti drugog putnika u osminu finala. Utakmicu će suditi Slavko Vinčić iz Slovenije, koji je nedavno sudio finale Lige prvaka.

U 18 sati počinje poslastica dana i prvi veliki duel na ovom Europskom prvenstvu. Na Olimpijskom stadionu u Berlinu sastaju se Španjolska i Hrvatska, timovi koji su u prošlosti odigrali veliki broj utakmica.

Još se pamti duel ove dvije ekipe iz lipnja 2021. godine također na Europskom prvenstvu, kada je Španjolska nakon produžetaka slavila s 5:3 i plasirala se u četvrtfinale Europskog prvenstva. Veliki broj nogometaša koji su tada nastupili za obje selekcije će i danas biti na terenu, uz nekoliko novih zvijezda koje su se pojavile u međuvremenu, pa nema sumnje da nas očekuje zanimljiv duel.

Posljednji meč dana je također duel grupe B, u kojem se sastaju Italija i Albanija. Talijanima pripada uloga velikog favorita, ali će morati ozbiljno shvatiti Albaniju koja je u kvalifikacijama za ovo takmičenje osvojila prvo mjesto i dokazala da je u stanju praviti velike stvari.

Ovaj meč se igra od 21 sat u Dortmundu i zatvorit će drugi dan Europskog prvenstva u Njemačkoj.

(Vijesti.ba)

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.