RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: U toku su radovi na novoj zgradi mjesne zajednice Omerbegovača

Foto: Mirsad Zahirović

U toku su radovi na rekonstrukciji objekta privredne zgrade koja će služiti za potrebe mjesne zajednice Omerbegovača i provođenje aktivnosti udruženja građana. Za ove namjene izdvojena su značajna sredstva u budžetu Brčko distrikta BiH.

Nove prostorije bit će namijenjene za održavanje sastanaka i skupštine mjesne zajednice, skupove građana, prezentacije projekata i odvijanje kulturnih događaja, a završetak druge faze radova očekuje se u narednim danima.

„Vrijednost ove faze radova bez PDV-a iznosi 180.000 KM, dok je prethodna faza radova koštala oko 90.000 KM“, rekao je Ibrahim Bajrić, predsjednik mjesne zajednice Omerbegovača, te je najavio da u narednom periodu treba započeti i treća faza radova koji će koštati oko 130.000 KM.

Foto: Mirsad Zahirović

Prema njegovim riječima, radovi bi uskoro trebali završiti, nakon čega bi uslijedila sljedeća faza i da se prema planiranoj dinamici izvođenja radova treća faza treba završiti sljedeće godine, nakon čega bi u konačnici zgrada bila u upotrebi.

Bajrić je istakao je neophodno riješiti još nekoliko infrastrukturnih projekata od kojih se izdvaja završetak glavnog puta u dužini od preko 120 metara, ukupne vrijednosti oko 80.000 KM, kao i izgradnja novog mosta sljedeće godine nakon eksproprijacije zemljišta. On kaže da je potrebno uraditi rekonstrukciju još nekoliko sporednih ulica i riješiti problem sa vodosnabdijevanjem kako bi uslovi za život građana u ovoj mjesnoj zajednici biti dodatno poboljšani.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.