RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

U manifestaciji pod nazivom „Bajram dođe mirišu avlije“ uživalo više stotina Brčaka

Na Trgu mladih u Brčkom sinoć je povodom blagdana Kurban bajrama održana četvrta po redu manifestacija pod nazivom „Bajram dođe mirišu avlije“ u organizaciji udruženja građana “Perspektiva” Brčko i KUD-a “Brčansko kolo”.

Foto: Mirsad Arnautović

Na prepunom gradskom trgu građani su mogli uživati u bogatom kulturno-umjetničkom programu, konzumaciji besplatnih kolača, sladoleda i sokova, a ovog puta svečanost je bila i humanitarnog karaktera jer su građani donirali sredstva za našu sugrađanku Tanju Šarenac za koju je prikupljeno 6.300 KM.

Foto: Mirsad Arnautović

U umjetničkom dijelu programa su učestvovali Hor Mošus, Bošnjačko kulturno-umjetničko društvo “Rahić”, KUD “Omerbegovača”, Gradski folklorni ansambl iz Srebrenika”, solistica Azra Tabaković, te članovi KUD-a “Brčansko kolo”.

“Muzički program je bio raznovrstan i bogat, nastupile su brojne folklorne sekcije gdje smo dali priliku da se  predstave i naše najmlađe kategorije, hor Mošus nas je počastio sa nekoliko ilahija, a i vokalna solistica Azra Tabaković sa izvođenjem sevdalinki”, istakao je Hakik Nezirović Kiko u ime organizatora.

Foto: Mirsad Arnautović

Poznata brčanska slastičarna “Palma”  je kao i prethodnih godina obezbijedila besplatne bajramske kolače, sladoled i sokove.

Foto: Mirsad Arnautović

Ova već sada tradicionalna manifestacija povodom Kurban bajrama realizovana je u organizaciji Udruženja građana “Perspektiva” Brčko i KUD-a “Brčansko kolo”, te uz pomoć i pokroviteljstvo Ureda gradonačelnika i velikog broja privrednika i poslovnih subjekata iz Brčko distrikta, kao i velikog broja volontera koji su dali svoj značajan doprinos održavanju ovog događaja koji je ove godine imao i humanitarni karakter.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.