RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

ОЕБС поздравио одлуку СМ БиХ о усвајању Стратегије за борбу против корупције

Foto: BHRT

Мисија ОЕБС-а у Босни и Херцеговини поздравила је одлуку Савјета министара БиХ и усвајање Стратегије Босне и Херцеговине (БиХ) за борбу против корупције 2024. – 2028. и пратећег Акционог плана за проведбу Стратегије.

Нагласили су да усвајање ове стратегије представља значајан корак напријед у успостављању функционалног оквира управљања борбом против корупције.

Мисија позива на проведбу мјера наведених у Стратегији и Акционом плану.

“Ове мјере су од суштинске важности за јачање владавине права, стварање системских рјешења за ефикасно спречавање корупције, потицање економског развоја и унапређење квалитета живота сваке грађанке и грађанина у БиХ. Мисија је подржала израду ове и других стратегија за борбу против корупције на свим нивоима власти, унаприједила координацију и помогла властима у рјешавању изазова у откривању неправилности које могу довести до корупције. Мисија ће то наставити и даље”, поручили су.

Додали су да ће, такође, наставити подржавати провођење мјера из Стратегије које доприносе успостављању ефикасних система превенције корупције у БиХ.

Извор: БХРТ

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.