RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Tri uzbudljive utakmice danas na Euru: Derbi Španije i Italije, Srbija na popravnom

Foto: EURO 2024
Tri utakmice drugog kola Evropskog prvenstva u Njemačkoj na rasporedu su danas, a kolo će otvoriti regionalni derbi Srbije i Slovenije već od 15:00 sati. Srbija u ovaj meč ulazi kao favorit. Osim kvalitetnijeg sastava, adut im je i solidna igra u prvom kolu u kojem su minimalno poraženi od Engleske 1:0. Današnja utakmica bi im mogla biti i presudna u borbi za prolazak u osminu finala pa motiva sigurno neće nedostajati. Međutim, ndostajat će im Kostić koji neće igrati zbog povrede koljena.

I Slovenija se predstavila u dobrom svjetlu u prvom kolu remiziravši 1:1 s favorizovanom Danskom pa nas danas očekuje sigurno uzbudljiva utakmica koja će dati odgovore na brojna pitanja koliko ove dvije selekcije mogu na Euru.

Drugi susret ove grupe između Danske i Engleske igra se od 18:00 sati, a sve osim pobjede Engleza bilo bi veliko iznenađenje. Engleska je startala prvenstvo s pobjedom te bi s današnja tri boda zakoračila ka osmini finala. Pod upitnikom je nastup Shawa zbog povrede, dok kod Danaca nema izostanaka uoči duela u kojem moraju popraviti dojam nakon blijedog remija sa Slovenijom u prvom kolu.

Derbi kompletnog drugog kola Eura igra se večeras od 21:00 sat između Španije i Italije. Bit će to duel dvije ekipe koje su prvenstvo startala s pobjedama protiv Hrvatske, odnosno Albanije pa bi onaj ko večeras ostvari trijumf osigurao plasman u osminu finala. Španija je blagi favorit u ovom susretu, ali sigurno je da ne treba optisivati ni aktuelne prvake Evrope.

Sve utakmice bit će u direktnom televizijskom prijenosu na kanalu BHT1, te u tekstualnom prijenosu uživo na portalu Klix.ba.

Parovi današnjeg programa:

Slovenija – Srbija 15:00

Danska – Engleska 18:00

Španija – Italija 21:00

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.