RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

ФБиХ: Више од пет милиона КМ за програме из области социјалне заштите

Фото: Архива

Влада Федерације БиХ /ФБиХ/ усвојила је данас четири програма расподјеле укупно 5.080.000 КМ у области социјалне заштите.

Први програм у вриједности 1.500.000 КМ односи се на подршку ванинституционалним облицима бриге и заштите, а други од 1.430.000 КМ намијењен је за суфинансирање рада, програма и пројеката непрофитних организација у области социјалне заштите, саопштено је из федералне Владе.

За централну манифестацију обиљежавања Недјеље дјетета на подручју ФБиХ, као и за стипендије, односно новчану подршку надареним ученицима и студентима који су неповољној социо-економској ситуацији усвојен је програм расподјеле 150.000 КМ.

Четврти програм расподјеле 2.000.000 КМ односи се на суфинансирање пројеката непрофитних организација у области социјалне заштите, побољшањем просторних и инфраструктурних стандарда за пружање услуга социјалног збрињавања и социјалне подршке.

Програми су усвојени на сједници у Сарајеву, на приједлог федералног Министарства рада и социјалне политике.

Влада ФБиХ је, на приједлог федералног Министарства културе и спорта, утврдила листу корисника и расподјелу дијела прихода остварених по основу накнада за приређивање игара на срећу у износу 1.600.000 КМ.

За извршење ове одлуке надлежна су федерална министарства културе и спорта, те финансија.

Извор: СРНА

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.