RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: У сриједу информативни састанак о утопљавању зграда у Дистрикту

Фото: Архива

Консултатска фирма из Сарајева одржаће информативни састанак у оквиру пројекта „Акција за енергетску транзицију у БиХ“ са предсједницима кућних савјета у вишестамбеним зградама о могућности утопљавања тих стамбених јединица на подручју Дистрикта, сазнали смо од Предрага Љубојевића шефа Пододјељења за развој и стратегију комуналних услуга при Влади Брчко дистрикта.

Он је рекао да је циљ састанка који ће се одржати у сриједу 3.јула у Омладинском центру са почетком у 12 часова, информисање и упознавање грађана о могућности финансирања од стране власника станова и Дистрикта за системско провођење мјера енергетске ефикасности на више од неколико хиљада стамбених јединица у Дистрикту.

„Наше зграде су већ старије и столарија и фасаде су у јако лошем стању и ово су први кораци да се представници стамбених зграда и сами станари упознају са могућностима предузимања будућих корака на утопљавању стамбених зграда“, нагласио је Љубојевић рекавши да већ сада од грађана добијају разне упите шта и како треба  урадити по том питању, а да је овај састанак управо први корак ка томе.

„Сврха овог састанка јесте да се првенствено представе модели и искуства која имамо и ово је први корак који би у будућности био модел за предстојеће  процесе утопљавања зграда,“ истакао је Љубојевић.

Према његовим ријечима на подручју Брчко дистрикта има око 6.500 вишестамбених зграда које имају три или више станова са површином од око 370 хиљада квадратних метара.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.