RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Region

Jako nevrijeme pogodilo Sloveniju

Sloveniju je pogodilo snažno nevrijeme, a prema podacima Agencije za zaštitu životne sredine, najgore je bilo u Dolenjskoj.

Tako je u nekim gradovima Slovenije padao grad koji je izazvao veliku štetu. Kako navodi slovenačka meteorološka stranica Neurje, u Biču su uništeni svi usjevi.

Grad je najviše problema stvarao u saobraćaju, a vozači su prijavljivali razbijena stakla.

Oluja je potom zahvatila i dijelove Hrvatske, a mediji izvještavaju da se nevrijeme sa snažnim vjetrom kratko zadržalo u glavnom gradu Zagrebu. U nekim dijelovima ovog područja oborena su stabla, pale fasade sa zgrada te je došlo do poplava.

Meteorolozi za Hrvatsku najavljuju moguće grmljavinsko nevrijeme s jakim vjetrom i gradom, nestabilno će biti i sutra i znatno svježije nego danas.

Za poslijepodne i uveče zbog grmljavinskog nevremena za Zagreb i Osijek objavljeno je crveno upozorenje, za Rijeku narandžasto a za Karlovac i Gospić žuto, prenose mediji.

Sutra se na kopnu očekuje osjetno svježije s umjerenim sjevernim i sjeveroistočnim vjetrom te nestabilno. Većina kiše, pa i u obliku jačih pljuskova s grmljavinom, biće uz Savu ili južnije. U srijedu djelimično sunčano, od četvrtka i uglavnom suvo te malo toplije.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, slično vrijeme bi moglo biti i u Bosni i Hercegovini.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.