RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Svijet

Путин: Не можемо да прогласимо прекид ватре

Izvor: Alexey NIKOLSKY / Sputnik / AFP

Руски предсједник Владимир Путин рекао је да Москва не може да прогласи прекид ватре Украјини у нади да ће друга страна предузети позитивне кораке.

Путин је рекао новинарима у Астани да је прекид ватре на линији раздвајања немогућ до почетка мировних преговора са Украјином.

“Не можемо дозволити да непријатељ искористи прекид ватре да би побољшао своју позицију”, нагласио је руски предсједник.

Он је додао да је прекид сукоба између Русије и Украјине преко посредника немогућ.

“Увијек смо били за преговоре, никада нисмо одустајали од њих. Завршетак сукоба уз помоћ посредника и само преко њих ми се чини мало вјероватним. Прије свега зато што је мало вјероватно да ће посредник бити овлаштен да потпише коначни документ”, рекао је Путин новинарима.

Он је навео да је Русија спремна да разговара о питањима стратешке стабилности са САД, али да је потребно сачекати нову администрацију у Вашингтону да би се разумио њен став.

“Морамо да сачекамо изборе у САД и разумијемо расположење и преференције будуће администрације. Спремни смо за то”, рекао је Путин и додао да је Русија спремна за дијалог са САД.

Путин је нагласио да је немогуће говорити о конструктивном дијалогу прије избора у Америци и подсјетио да је Москва формулисала своје безбједносне приједлоге.

Извор: БХРТ

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.