RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Narednih dana u BiH sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost

Sunčano i vruće vrijeme zadržat će se i početkom naredne sedmice u BiH, uz visoke vrijednosti dnevnih temperatura.

U nedjelju se očekuje sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne rijetki lokalni pljuskovi su mogući u sjevernim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 20 do 26, na jugu i sjeveru zemlje do 29, a dnevna od 32 do 38, na jugu do 41 °C.

Sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost bit će i u ponedjeljak. Vjetar slab u Hercegovini uglavnom jugozapadni, a u ostalim područjima sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 20 do 26, na jugu i sjeveru do 28, a dnevna od 33 do 38, na jugu 41 °C.

U utorak će također biti sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne u ponegdje na istoku i sjeveru Bosne su mogući lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini zapadni i jugozapadni, a u ostalim područjima sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 20 do 26, na jugu i sjeveru do 29, a dnevna od 34 do 41 °C.

I za srijedu je prognozirano sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne u Bosni su mogući lokalni pljuskovi. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 20 do 26, na jugu do 28, a dnevna od 30 do 36, na jugu 39 °C, objavio je FHMZ.

Izvor: Fena

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.