RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Svjetski dan mentalnog zdravlja obilježen i u Brčko Distriktu

Svjetski dan mentalnog zdravlja obilježen danas i u Brčkom u Cetnru za mentalno zdravlje koji funkcioniše pri JZU „Medicinski centar“ Brčko.

Relaksirajućih sat vremena proteklo je u druženju i komuniciranju sa osobama sa mentalnim zdravstvenim problemima, uposlenicima i predstavnicima medija.

Dr. Zlata Paprić, šefica Centra za metalno zdravlje Brčko je tim povodom kazala:

„U dijelu za odrasle, znači koji se nalaze u sklopu Doma zdravlja godišnje prođe oko 15.000 osoba koje su na dužem ili kraćem tretmanu. Međutim, oko 4.000 osoba je na kontinuiranom tretmanu u zadnjih 15 godina, koliko centar radi.“

Što se tiče dječijeg objekta ovdje radimo i neurorizičnu djecu, i tretman i praćenje i razvojne poremećaje kao i resocijalizaciju i tu grupu djece i njihove radove ste vidjeli, naznačila je Paprić.

U centru se nalazi šest osoba sa otvorenim kartonima, međutim, u svakom trenutku je od 80 do 100 djece na tretmanu, pojasnla je još dr. Zlata Paprić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.