RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Održan sastanak sa predstavnicima kancelarije supervizora u vezi sa Izmjenama zakona o Kancelariji za borbu protiv korupcije

Čelnici Klubova zastupnika u brčanskoj Skupštini sastali su se sa predstavnicima pravnog tima supervizora za Brčko kako bi pokušali usaglasiti amandmane na izmjene i dopune Zakona o Kancelariji za prevenciju i borbi protiv korupcije.

„Od devet amandmana koji su kroz analizu i prvo čitanje evidentirani na ovaj zakon dva su ključna, a odnose se na pravo uticaja na kreiranje i visinu budžeta Kancelarije, te onaj kome Kancelarija podnosi izvještaj o svom radu“, rekao je član skupštinske resorne komisije Siniša Golić.

Tokom sastanka sa predstavnicima pravnog tima brčanskog OHR-a, odnosno nastavku konsultacija po ovim pitanjima, istaknuto je da je paralelno sa ovim zakonom trebao da se usvoji i novi Zakon o javnoj upravi.

„Unutar tog zakona je planirano da se definišu i takozvane samostalne pravne organizacije, a upravo Kancelarija za prevenciju i borbu protiv korupcije je trebala da bude jedna od takvih organizacija“, kazao je Golić, akcentirajući da upravo u nedostatku tog zakona se i kroz ovakve sastanke pokušava pronaći najbolje moguće rješenje.

Koliko je realno da sve navedeno bude usaglašeno do sjednice Skupštine naredne srijede, teško je reći, no izmjene zakona moraju biti usvojene, najkasnije na posljednjoj redovnoj sjednici početkom septembra.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.