RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Svijet

Етиопија прогласила тродневну жалост због најмање 257 мртвих у клизиштима

Фото: БХРТ

Етиопски посланици донијели су одлуку да прогласе тродневну жалост за најмање 257 људи погинулих у клизиштима која су покренуле јаке кише.

Још се трага за тијелима жртава клизишта у удаљеном дијелу источноафричке земље а хуманитарна канцеларија УН-а, позната као ОЦХА наводи се да би број погинулих могао порасти на чак 500, позивајуц́и се на локалне званичнике.

“Више од 15.000 погођених људи треба да буде евакуисано из те области”, саопштила је ОЦХА.

Народна скупштина саопштила је да ц́е данас почети тродневна национална жалост. Велики број погинулих сахрањен је понедељак у зони Гофа у округу Кенчо Шача Гозди.

Клизишта су уобичајена током кишних разлога у Етиопији, који су почели у јулу и очекује се да ц́е трајати до средине септембра.

Смртоносна клизишта се често дешавају у ширем региону источне Африке, од планинског истока Уганде до планинских предјела централне Кеније. У априлу је најмање 45 људи погинуло у кенијском региону Рифт Валлеи када су изненадне поплаве и клизиште прошли кроз куц́е и пресјекли главни пут.

Извор: БХРТ

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.