RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Састанак привредника Србије и Републике Српске у Бањалуци

Фото: БХРТ

Привредници из Србије и наше земље окупит ће се у Бањалуци, а на заједничком састанку требало би да буду донесена нова рјешења која ће у наредном периоду унаприједити привредну сарадњу Босне и Херцеговине односно ентитета Република Српска и Србије.

Организатори привредних сусрета су Министарство привреде и предузетништва и Привредна комора Републике Српске те Министарство привреде и Привредна комора Србије.

– Са делегацијом на чијем челу ће бити министарка Адријана Месаровић разговараћемо о  улагању у Подриње, али и о индустријским зонама те јавно-приватном партнерству. Настојаћемо да пронађемо нека рјешења која ће продубити и проширити привредну сарадњу између Републике Српске и Србије – казао је  раније министар привреде и предузетништва Републике Српске Војин Митровић.

Министар Митровић ће састанак са министрицом Месаровић одржати у 11 сати.

Поред тога, наглашава се и да би привредници на одвојеном састанку требало да размијене искуства, али и да покушају направити директнију и конкретнију сарадњу у области робне размјене.

У оквиру сабора који је одржан 8. јуна у Београду састале су се тада и делегације привредних коморе РС-а и Србије. Након састанка поручено је да ће њихова сарадња у наредном периоду бити интензивнија, поготово када је ријеч о зеленој и дигиталној трансформацији и дигитализацији компанија, као и рад на јачању дуалног образовања у Србији и БиХ односно РС.

А управо је овај састанак плод тог ранијег договора.

Митровић је најавио и посјет Дрвару, који ће се догодити дан касније, у сриједу, 31. јула, додавши како ће у разговору међу привредницима посебан фокус бити на повратак у повратничка мјеста. У Дрвару ће, како је казао, посјетити начелницу општине, тамошњи храм и одржати неколико сусрета са привредницима.

Извор: БХРТ

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.