RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Nastavnici koji su ostali bez posla “neće biti zaboravljeni”

Skupštinska Komisija za obrazovanje sport i vjerske zajednice na današnjoj sjednici, susrela se sa predstavnicima učenika Poljoprivredno medicinske škole, potom roditeljima učenika Četvrte osnovne kao i čelnicima Muškog odbojkaškog kluba «Jedinstvo».

Učenici Poljoprivredno-medicinske škole upoznali su komisiju da rade u prostorno nepodnošljivim uslovima, koriste fiskulturnu dvoranu od 180 kvadrata, pa po dva odjeljenja istovremeno imaju čas, jer škola broji više od 1.200. učenika, te da nemaju kuhinju niti biblioteku.

Roditelji učenika Četvrte osnovne škole  iskoristili su sastanak komisije kako bi ukazali na potrebu vračanja nastavnika, koji su zbog neadekvatne stučne spreme, a u skladu sa zakonom ostali bez posla. Članovi komisije još jednom su ponovili da je u skladu sa zakonom s njima raskinut Ugovor o radu, no da će se o njihovom socijalnom zbrinjavanj voditi računa.

Komisija je upoznata i sa veoma teškim finansiskim stanjem u MOK Jedinstvo koje gotovo da nema sredstava ni za ovu sezonu a iduće godine treba da obilježi 70 godina postojanja, te je zakjučeno da se u narednoj projekci budžeta nastoji i ova činjenica imati u vidu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.