RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Danas umjereno do pretežno oblačno, poslije podne mogući lokalni pljuskovi i grmljavina

Foto: BHRT

U Bosni i Hercegovini danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a poslije podne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina.

Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od 13 do 22, u višim predjelima od 10, a dnevna od 31 do 36, u višim predjelima od 26 stepeni Celzijusovih.

Ujutro i prije podne biće promjenljivo vrijeme uz postepeno naoblačenje sa zapada koje će se premještati ka istoku, što lokalno može usloviti prolaznu kišu ili pljusak sa grmljavinom.

Poslije podne se očekuje nestabilno vrijeme uz razvoj oblačnosti koja će donijeti kišu ili pljusak praćen grmljavinom, pretežno u brdsko-planinskim predjelima na zapadu i istoku.

Lokalno su moguće nepogode u vidu obilnijih padavina, pojačanog vjetra i pojave grada.

Na jugu će biti sunčano uz razvoj oblačnosti u višim predjelima koja može usloviti prolaznu kišu ili pljusak.

Duvaće slab do umjeren vjetar, promjenljivog smjera.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.