RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Mladom Brčaku Mateju Đokiću šampionski pehar u Vinkovcima

Foto: Radio Brčko

Mladi brčanski teniser Matej Đokić (18), uz samo jedan izgubljeni set, osvojio je turnir iz ITF serije VINKOVCI OPEN 2024 u kategoriji do 18 godina koji se od 29. jula do 2. avgusta 2024. godine igrao u istoimenom gradu.

Razigranom, ohrabrenom i odlično pripremljenom Đokiću u finalu jučer se suprotstavio mađarski teniser Viktor Virađalmi.

Za manje od 60 minuta ubjedljivom pobjedom od 2:0 (6:2, 6:1) Matej Đokić je pokazao zašto je pobjednički pehar sa vinkovačkog turnira i prije finalnog meča rezervisao za svoju nisku trofeja.

Ovaj talentovani i uspješni član teniskog kluba „SOL“ iz Brčkog u prvom kolu slavio je protiv Erika Milera iz Njemačke 2:1 (6:3; 1:6 i 6:2), a u drugo kolu bio je ubjedljiv protiv Maksima Despotovića iz Srbije pobijedivši ga sa 2:0 (6:2; 7:6, 10:8).

U četvrtfinalu Matej nije dao ni promil šanse vršnjaku iz Italije Moricu Kolbeu koji je ispraćen sa vinkovačke šljake takođe sa 2:0 (6:4, 6:3). Ništa bolje nije prošao ni protivnik ovog odličnog učenika brčanske Gimnazije „Vaso Pelagić“ u polufinalu. Hrvatskog tenisera Džoa Džordža Gnjidića takođe sa 2:0 (6:4, 6:0) Matej Đokić je poslao u gledalište.

Pobjeda na vinkovačkom OPENU najveći je uspjeh osamnaestogodišnjeg Mateja Đokića budući da je ovo za njega prvi ITF turnir koji je osvojio u dosadašnjoj karijeri.

Osim pehara njemu je pripalo i 30 ITF bodova.

Pored šampionskog nastupa u pojedinačnoj konkurenciji on je zajedno sa mlađim bratom Filipom imao odličan nastup i u dublu, gdje su njih dvojica stigli do vicešampionske titule,

Pred braćom Đokić redom su „padali“ Stepan Ziske (Češka) i Mihajlo Ilić (Kanada) 2:0 ( 6:2, 6:3), Adam Duda i Robert Tus (Češka) takođe 2:0 (6:2, 6:2).

Foto: Radio Brčko

U polufinalu pred braćom Đokić nadu za finale su ostavili na šljaci Itemar Verhajmer (Izrael) i Kristijan Vuković (Francuska) rezultatom budući da su mladi Brčaci slavili sa 2:1 (6:3, 4:6 i 10:8).

U borbi za dvostruku krunu braća Đokić nisu imali dovoljno koncentracije te su u finalu poraženi od francusko-njemačkog para Žil Rimbo i Lukas Lita rezultatom 2:1 ( 6:3, 4:6 i 10:7).

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.