RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Služen parastos u Sandićima

Foto: Sandra Živković

U organizaciji Udruženja veterana Boračke organizacije Republike Srpske za Brčko danas je služen parastos poginulim borcima i civilnim žrtvama posljednjeg rata u mjesnoj zajednici Sandići.

„I trideset godina poslije pogibije pripadnika Vojske Republike Srpske s ovih područja, tu smo da se ih se prisjetimo i odamo im počast. Danas smo se okupili ovdje u Sandićima kako bismo odali poštu četvorici boraca koji su dali svoje živote za stvaranje Republike Srpske i obranu Brčkog“, rekao je ovom prilikom predsjednik Udruženja veterana demobilisanih boraca Vojske Republike Srpske u Brčkom Cvjetko Simić.

Vrlo je važno da što više mladih dolazi na ovakve pomene, da se upoznaju s prošlošću, da se ovakve stvari ne zaborave i ne ponove, mišljenja je Radovan Ivanović, predsjednik Mjesnog odbora BORS-a Sandići.

„U ratu smo izgubili borce kojima ovdje odajemo počast, obitelji su izgubile svoje najmilije, a nažalost, jako malo pažnje se tim obiteljima posvećuje. Parastos označavamo svake godine kako bismo se prisjetili naših poginulih, da se ne zaboravi da su ipak oni dali svoje živote za našu slobodu“, rekao je Ivanović.

Parastosu su nazočili, i vijence i svijeće na Spomenik palim borcima položili, članovi njihovih obitelji i srpskih boračkih organizacija, mještani Sandića, te predstavnici srpskih političkih stranaka u Brčkom.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.