RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Svijet

Камала Харис је сада и службено предсједничка кандидаткиња Демократа

Фото: БХРТ

Потпредсједница Камала Харис, кћерка имиграната која се пробијала кроз калифорнијске политичке и правосудне редове како би постала прва потпредсједница у америчкој повијести, службено је у понедјељак осигурала предсједничку номинацију Демократа.

Више од четири године након што је њен први покушај да се бори за предсједничку позицију пропао, Харис као страначки кандидат за предсједника Сједињених Држава завршава бурно и френетично раздобље за демократе потакнуто катастрофалним учинком предсједника Џозефа Бајдена у расправи у липњу, који је сломио повјерење његових присташа у његове изгледе за поновни избор и потакнуо изванредни унутарстраначки рат око тога треба ли остати у утрци.

Чим је Бајден изненада прекинуо своју кандидатуру, Харис и њен тим убрзано су радили како би осигурали подршку 1.976 страначких изасланика потребних да изборе номинацију у формалном појединачном гласању. Дошла је до те позиције великом брзином, док је анкета АП-а међу делегатима широм земље показала да је преузела потребне обавезе само 32 сата након Бајденове објаве.

Номинација Харис постала је службена након што је петодневни круг онлајн гласања делегата Демократске националне конвенције завршио у понедјељак навечер, а странка је у приопћењу објављеном мало прије поноћи навела да је 99 посто делегата који су гласали за Харис.

Извор: БХРТ

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.