RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Vlada održala 57. redovnu sjednicu

Foto: Vlada Brčko distrikta BiH

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine na današnjoj 57. redovnoj sjednici odobrila je Smjernice za izradu odluke o korištenju, tehničkom održavanju i upotrebi motornih vozila i radnih mašina u vlasništvu Brčko distrikta BiH.

Vlada je usvojila i Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti na rad Jedinice za implementaciju projekata koji se finansiraju iz međunarodnih fondova pri Razvojno-garantnom fondu Brčko distrikta BiH, Prijedlog odluke o prodaji poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Brčko distrikta BiH, Prijedlog odluke o odobravanju kapitalnog transfera u Uredu gradonačelnika, Prijedlog odluke o odobravanju tekuće donacije i programa utroška sredstava Crvenom krstu/križu Brčko distrikta BiH i Prijedlog odluke o imenovanju Komisije za priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja.

Na sjednici usvojen je i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o imenovanju Komisije za javno-privatno partnerstvo u Brčko distriktu BiH i Prijedlog odluke o odobravanju tekućeg transfera i usvajanju programa utroška sredstava za rad i materijalne troškove Turističke organizacije Brčko distrikta BiH.

Vlada je primila k znanju i informacije Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge u vezi s prijedlogom kandidata za člana stručnog vijeća Agencije za lijekove i medicinska sredstava BiH u ime Brčko distrikta BiH kao i Izvještaj o radu Inspektorata za period IV – VI mjesec 2024. godine.

Izvor: Vlada Brčko distrikta BiH

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.