RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoMagazin

Policija brzo rasvijetlila seriju krivičnih djela

Dana 14.10.2015. godine oko 05,17 sati, Policiji se obratila građanka Brčkog i prijavila da je nepoznato lice ili više njih, tokom noći 13/14.10.2015. godne, izvršilo provalu u ugostiteljski objekat ulici Miroslava Krleže. Odmah po saznanju na mjesto događaja izašli su policijski službenici koji su izvršili uviđaj, kojim je konstatovano da je u objekat izvršena provala podvaljivanjem ulaznih vrata, te da je iz objekta otuđena veća količina novca i mobilni telefon.

Preduzetim istražnim mjerama i radnjama, policijski službenici su prikupili veći broj informacija, koje su, nakon analiza, tok istrage usmjerili prema licu, starijem maloljetniku sa područja Brčkog. Stariji maloljetnik je pozvan u prostorije Policije gdje je nad istim, u prisustvu službenika Centra za socijalni rad Brčko i advokata Kancelarije za pružanje pravne pomoći Brčko, izvršena kriminalistička obrada, kojom su prikupljene informacije da je počinio ranije opisano krivično djelo „teška krađa“ provale u ugostiteljski objekat.

Daljim preduzetim radnjama utvrđeno je da je pomenuto lice izvršilo još šest krivičnih djela „teških krađa“ na području Brčkog u vremenskom periodu od juna do oktobra 2015. godine, gdje je na isti ili sličan način, izvršio provale u dvije kuće (odakle je otuđivao novac, zlatni nakit i tehničku robu), tri trgovinske radnje (odakle je otuđivao cigarete i prehrambene proizvode) te provalu u prostorije kotlovnice Doma zdravlja u Brčkom (odakle je otuđio veću količinu raznog alata).

Imajući u vidu sve navedeno, protiv starijeg maloljetnika Policija Brčko distrikta BiH će, zbog osnova sumnje da je počinio sedam krivičnih djela,”Teška krađa” (provalom) iz člana 281. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, podnijeti izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH.

    Stručni savjetnik šefa   Policije za poslove informisanja  

Dr.Halid Emkić

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.